Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Kandilli Kıbrıslı Yalısı

Kandilli /Göksu Caddesi üzerinde yeralmaktadır. Kuzeyinde Küçüksu Plajı , güneyinde İsmail Paşa Yalısı bulunmaktadır. Boğazda yalı olarak mimarisiyle en dikkat çeken yapılardan biridir.

Neo klasik üslupta XVIII. yüzyılın son çeyreğinde inşa edilen yalıya , selamlık salonu ve divanhane bölümü XIX. yüzyılda eklenmiştir.

Yalı I. Abdülhamit'in Sadrazamlarından Safronbolu’lu İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. İlerleyen yıllarda Abdülmecit'in Sadrazamlarından Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa tarafından satın alındığı için Kıbrıslı Yalısı olarak ünlenmiştir.

Yalıda bugün haremlik , selamlık ve mabeyn bölümü olmak üzere 3 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Binalarda Komili Ailesi , Üzümcü Ailesi ve Kıbrıslı Mehmet Emin Paşa?nın varisleri yaşamaktadır. Yalının rıhtım uzunluğu 64 metredir. 1975?de yeniden dış görünüş bakımından aslına uygun olarak yapılan yalının yüzölçümü : 1.sınıf bölümü 1290 m2 , 2. sınıf bölümü 595 m2 olmak üzere toplam :1885 m2'dir

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA- www.satilikyali.com Kandilli Kıbrıslı Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA- www.satilikyali.com,Kandilli, /Göksu, Caddesi, üzerinde, yeralmaktadır,Kuzeyinde, Küçüksu, Plajı, güneyinde, İsmail, Paşa, Yalısı, bulunmaktadır,Boğazda, yalı, olarak, mimarisiyle, en, dikkat, çeken, yapılardan, biridir,Neo, klasik, üslupta, XVIII, yüzyılın, son, çeyreğinde, inşa, edilen, yalıya,selaml BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA- www.satilikyali.com Kandilli /Göksu Caddesi üzerinde yeralmaktadır. Kuzeyinde Küçüksu Plajı , güneyinde İsmail Paşa Yalısı bulunmaktadır. Boğazda yalı olarak mimarisiyle en dikkat çeken yapılardan biridir. Neo klasik üslupta XVIII yüzyılın son çeyreğinde inşa edilen yalıya selaml